Webontwerp en -ontwikkeling

Maatwerkreizen

 

 

 

 

Als industrie is webdesign & ontwikkeling de kunst en wetenschap van hoe de wereld met elkaar integreert via het internet. Webdesign is een fundamentele tak in de computerwetenschap, enigszins onafhankelijk van computerprogrammering. Het combineert de saillante kenmerken van de fysieke wereld en de virtuele wereld, dus het maken, ontwerpen en coderen van een website om een aanwezigheid op het web in de computerwereld te creëren. Ook wordt getracht te begrijpen wat gebruikers willen van sites op het internet door gebruik te maken van web analytics en user experience.

Enkele van de aspecten van webdesign zijn:

1. De look en feel van uw site Yup, dat is webdesign helemaal opnieuw. En, je kunt je eigen site vanaf nul ontwerpen met WYSIWYG (What You See Is What You Get) ontwerpmethodes. Kijk eens naar Dreamit – Het is een gratis programma om je te helpen je site te ontwerpen. Het is een zeer eenvoudige tool voor de niet-techneut zoals ik en zal de hoofdpijn vermijden. Wie wil er nu leren programmeren als alles recht voor zijn neus staat?

2. Maatwerkreizen van de web ontwerpers maken enorme inkomens door het aanbieden van website pakketten voor mensen die op zoek zijn naar een ingewikkeld ontwerp van hun site. Als je een webdesigner kiest, krijg je zeker een gratis site (zodat je je site op hun servers kunt hosten) en wat advies, maar de ontwerper heeft waarschijnlijk wel een idee wat er goed uitziet en wat niet. Het aanpassen van je site is het leuke gedeelte. Het kan een uitdaging zijn voor een technisch ongeschoolde ontwerper, maar als je iets weet over graphics en websites, zal het wel goed komen. De sleutel tot het vinden van een ontwerper die uw unieke visie zal respecteren is om uw huiswerk te doen. Niet alleen over je ontwerper, maar ook over de markt. Ga naar de aanbevolen sites en kijk wat je vindt.

3. Structureel ontwerp – Dit is zo’n beetje hoe uw website eruit zal zien op uw scherm. Blijft de navigatie de hele tijd op dezelfde plaats, of gaat ze variëren? Elke keer dat je op een pagina met informatie komt, moet die veranderen. Het goede nieuws is dat je geen raketgeleerde hoeft te zijn om dit uit te zoeken. Ga op zoek naar een ontwerper die het voor je uitzoekt. Zij zullen je navigatie hetzelfde houden zolang het een ankertekst link is.

4. functionaliteit – Niet alle webdesigners begrijpen het belang hiervan, en daarom houd ik het apart van de andere drie hierboven. Probeer te begrijpen of wat je zoekt een statische wow-ervaring is of dat het gaat om dynamische interactiviteit. Sommigen zullen je vertellen dat je een systeem moet hebben om de inhoud van een website zo veel mogelijk te veranderen. Anderen zullen je vertellen dat je complexe programmering moet overwegen. Geweldig advies, zo eenvoudig. Maar de waarheid is dat de meeste sites al een heleboel functionaliteit hebben ontworpen die je zou kunnen gaan toevoegen. En velen zijn gratis. Ga voor functionaliteit waarvan u weet dat die momenteel niet door veel sites wordt gebruikt. Tip: Google: Digg: Newsvine: Stumbleupon: Technorati: Delicious: Digg is waar je moet zoeken. Hoewel, dit zijn niet alle websites, alleen degene die ik over het algemeen aanraad. De genoemde websites zijn openbare, anonieme CMS gebaseerde websites. Vandaar dat er af en toe pagina’s met inhoud zullen zijn die je zou kunnen aanpassen (linken) aan je website. Vaak is Google de eerste website om een systeem te vinden dat je bevalt. Bookmarking site zoals Stumbleupon kan ook geweldig zijn voor uw niche.

Webdesign kan heel erg leuk en zeer winstgevend zijn. Hoe meer projecten je afrondt en hoe meer je je naam bekend maakt, hoe minder tijd ik zal hebben om te doen wat ik al leuk vind. En mag ik ook zeggen: veel succes!

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.