Professioneel evenementenbeheer

Event planning

Professional Event Managers moeten over de vaardigheden op het gebied van event planning, personeelsbezetting en logistiek beschikken van een administratief assistent, een communicatiespecialist, een field office manager, een restaurantmanager, een hotelmanager, een cateringmanager of een verkoper in de detailhandel. Professional Event Managers werken vaak lange uren, ook in het weekend en op feestdagen, en ze werken vaak onder druk van deadlines en schema’s, waarbij ze vergaderingen en evenementen binnen een deadline moeten coördineren. Zij kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van onderzoek, boekhouding en financiën met betrekking tot budgettering en boekhoudkundige procedures, en kunnen gegevens analyseren die corporate executives hen vragen te doen, naast andere taken.

Opleiding, certificering, licenties

In het algemeen zijn de professionals die evenementen beheren in de Verenigde Staten opgeleid op het gebied van psychologie, bedrijfskunde, organisatieontwikkeling, recht, marketing, grafische kunsten, architectuur en marketing van vrijetijdsproducten, onder andere. Bovendien vereist een evenementenplanner het vermogen om te tekenen, te ontwerpen, ideeën artistiek weer te geven en te beschrijven; achtergrond- en sfeerontwerpen te maken, inclusief die voor zakelijke conferenties en vergaderingen; en een marketingboodschap en promotieprogramma voor het evenement op te stellen. Bovendien moet een Professional Event Planner in het bezit zijn van een bachelor- of masterdiploma, bij voorkeur in marketing, horeca, hospitality management of een aanverwant gebied.

In de Verenigde Staten is voor het verkrijgen van een vergunning het bezit vereist van een bachelordiploma in marketing, horeca, hospitality management of een aanverwant gebied. Het is ook vereist dat de professional die probeert een licentie te krijgen een examen aflegt en slaagt. De meeste werkgevers geven de voorkeur aan Professional Event Planners die in het bezit zijn van een masterdiploma op hetzelfde gebied. De kwalificaties voor het verkrijgen van een vergunning vereisen dat de Professional Event Planner mogelijke acties onderzoekt, voorbereidt en analyseert, met inbegrip van een studie van de wettelijke, financiële en overheidsvoorschriften waaraan de Professional Event Planner voortdurend zal moeten voldoen.

Loon of salaris gebaseerd op ervaring

Organisaties of bedrijfsgroepen kunnen een basissalaris of uurloon bieden, dat wordt betaald voor het werk dat zij verrichten. Het loon varieert van $25 tot $75 voor een 40-urige werkweek, en van $35 tot $100 voor een week van 40 uur. Daarnaast worden sommige Professional Event Planners betaald op commissie, of salaris, hoewel ze ook kunnen worden betaald op dienstverband. Ongeacht het tarief of loon, wordt het succes van een Professional Event Planner geholpen door de organisatie waarvoor zij werken, evenals de middelen die hen ter beschikking worden gesteld door hun werkgever.

Werkomstandigheden

Een Professional Event Planner heeft veel verschillende soorten taken, die fysiek veeleisend kunnen zijn. Hij moet onder meer ladders beklimmen, hurken, tillen en lopen. In sommige gevallen moeten ze letterlijk voor lange perioden op hun voeten staan. Deze job is fysiek veeleisend, en daarom moet een Professional Event Planner gezondheid en welzijn zowel op zijn mentale als fysieke lijstje zetten. Sommige Professional Event Planners werken maar een paar uur per week, terwijl anderen week in, week uit beschikbaar zijn. Er zijn altijd verschillende jobs en evenementen waaraan een Professional Event Planner kan deelnemen.

Degenen die een passie hebben voor het vermaken van mensen en die aanleg hebben voor leiderschap kunnen het gebied van Professionele Vergaderingsplanner overwegen. Professionele meetingplanners zijn betrokken bij de event planning van vele soorten , met inbegrip van professionele vergaderingen, professionele conventies, en bedrijfsevenementen. De meest voorkomende taken bij professionele vergaderingen zijn facilitator, ceremoniemeester en gastheer van het evenement. Soms zijn de Professionele Vergaderingsplanners verantwoordelijk voor de voedselservice, het vervoer, de hotelaccommodatie, en de faciliteiten van de faciliteiten waar het evenement zal plaatsvinden.

Waar zijn de banen: zoek naar deze banen op gebieden die sterk steunen op het gebruik van mensen, ideeën en creativiteit. Denk aan reclame, business, recht, consulting, en dergelijke.

Waar deze baan toe kan leiden:Een meetingplanner kan de mogelijkheid hebben om door te stromen naar posities in bedrijfsontwikkeling, onroerend goed, of zelfs relaties. Andere mogelijke functies zijn productiecoördinator, mediaspecialist, office manager en zelfs coördinator van de productie van evenementen.

Conclusie

Veel mensen vinden dat het werken met evenementen en conventies hen in de richting van een carrière in de event planning trekken. Als je een carrière op een van deze gebieden overweegt, zijn er genoeg plaatsen om te zoeken die je tijd en energie niet zullen verspillen. Als je een carrière in evenementen en toerisme overweegt, moet je een beetje onderzoek doen en nagaan waar de mogelijkheden liggen. Dit kan je helpen om de juiste baan te kiezen en je ervaringen te laten opdoen die je niet snel zult vergeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.