Mastering Audio Mastering

Mastering

De meeste mensen weten dat audio mastering de laatste stap is van het mixproces. Maar veel mensen zijn zich niet bewust van de extra stappen die worden genomen tussen het moment dat een mix wordt gemixt en het moment dat deze wordt gemasterd.

De eerste factor die je moet overwegen als je van plan bent je audio te masteren, is het vinden van een goede audio mastering engineer. Maar er zijn veel goede audio mastering engineers, dus laat je niet overmeesteren door de vindingrijkheid van één man. Veel mensen hebben de neiging om te gaan voor de goedkoopste opties in plaats van de meest hoogwaardige, vooral als ze beginnen. Dit zal waarschijnlijk schade toebrengen aan de muziek in welke vorm dan ook, maar het is niet het einde van de wereld.

Het uitstekende van audio mastering is dat het je een afgewerkt product van een nummer geeft dat je zou kunnen verkopen. Hoewel het een buitengewone inspanning vergt, is het bijna een illusie dat je niet het product hoort dat van het mixen tot het masteren is getransformeerd.

De inspanningen die nodig zijn voor mastering zijn enorm. De procedure die de broodnodige helderheid, resolutie, definitie en intensiteit oplevert, is tijdrovend. Mastering-ingenieurs hebben zowel een oor als een scherp oog nodig om na te gaan of het afgeleverde werk echt goed is of niet. Het is een ode aan het beroep van mastering engineer.

Er moet veel gebeuren om een nummer van de mixing tot de master te transformeren. Dit hoeft niet te betekenen dat het enorm veel tijd kost. Technici kunnen de tijd nemen voor technische bewerking, compressie, levels, windowning, enz. Dit geldt vooral voor nummers die door een kleine groep muzikanten zijn gemaakt.

De bewerkingsprocedure is de belangrijkste stap in het proces. Dit zal de diepte en de kwaliteit van de song op het einde beïnvloeden. Vanaf het mixen is het belangrijk om te bepalen wat er nog bewerkt moet worden. Bekijk alle songs op structuur, luister ernaar en identificeer alle elementen die meer polijsting nodig hebben. Elementen die over het algemeen aan de orde komen bij het bewerken zijn zaken als levels, panning, effecten, spoororganisatie, channel Strip enz.

In de meeste gevallen gaat mastering gepaard met een midi-release die wordt uitgevoerd om eventuele fouten te herstellen die tijdens het mixen zijn geïntroduceerd. Dit zal helpen om de kwaliteit van het geluid te verhogen en het ideaal te maken voor de luisterervaring. Tijdens deze fase van de montage kan de technicus alle effecten toevoegen waarover hij eventueel beschikt. Als alles tot in de puntjes is verzorgd, worden de nummers op een CD gebrand.

huisdieren te koop kan worden gebruikt als zekerheid bij audio mastering. Hoewel dit het CD-masteringproces zeker ten goede zal komen, zal het er ook toe bijdragen dat de CD’s er aantrekkelijker uitzien. Bij het CD-masteringproces wordt de muziek in een bak gelegd. De technicus gebruikt dan een penseel om een hoge-resolutie (d.w.z. DVD-kwaliteit) CD-beeld te maken.

Dankzij audio mastering kunnen cd’s nu uit een studio komen en klaar zijn voor de hitparades of posities in de muzieklijsten. Het proces heeft muziekliefhebbers geholpen om de broodnodige muziek uit de opnamestudio’s te krijgen. En de enige manier om dit te bereiken is om te profiteren van de audio mastering diensten die beschikbaar zijn in de markt van vandaag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.