Live painting (nasynchronisatie)

Live painting

 

 

 

 

 

Live painting (dubben) is een vorm van moderne acrylkunstenaar in de 21e eeuw. In de late jaren 80, toen ik in de artistieke rock kwam, maakte ik er een punt van om de studio in te gaan en mijn kunst live te maken. Ik maakte een demo-cd en deelde die uit aan mensen in de muziekwereld, als een gerucht en er was een bepaalde hoeveelheid geld te verdienen aan een eenmalige, uiterst waardevolle investering. Een paar mensen kwamen bij me terug en zeiden: “Je moet een baan zoeken… anders moet je dit nemen.” Ik zei, “Mensen zullen je steunen.” Ze wilden me gewoon live kunst zien doen.

Toen ik de studio in ging om op te nemen, had ik het gevoel dat ik New Rochelle zou moeten verlaten, het was gewoon een gevoel. Ik had het gevoel dat ik ergens anders heen moest om het te kunnen doen, dat wil zeggen totdat ik op een geweldig idee kwam voor mijn artwork. Het was niet lang daarna dat dit idee gewoon van de grond kwam. Ik dacht: “Hee, dit is een makkelijke uitweg. Ik maak een paar tekeningen, wat grappig uitziende dingen en we zullen een goed product hebben. De mensen zullen het geweldig vinden.”

Het grappige is dat we in het begin niet eens een naam hadden voor de tekeningen. We noemden ze “Stickers” omdat we ze allemaal op verschillende plaatsen probeerden te plakken. Ik weet niet wat we dachten dat we verkeerd deden, maar na ongeveer 2 of 3 weken, gebruikten we geen kunst meer, we plakten ze gewoon op. Dus we plakten ze gewoon op in verschillende boekwinkels en concertzalen. Dat doe ik vandaag de dag nog steeds bij shows.

Het grappige eraan is dit: Stickers zijn eigenlijk illegaal. Ik denk dat als je ze om je nek doet, dat tegen de wet is. Het is niet duidelijk of ze ze opzettelijk ophingen om mensen te ergeren, hoewel veel mensen die onze tekeningen hebben gezien, denken dat dat het geval is.

We namen foto’s van onze eigen CD’s en in plaats van onze titels erop te schrijven, knipten we er vier of vijf saaie foto’s uit. We dachten, “Wat zouden mensen willen op zo’n stomme CD met al die plaatjes erop?” Nou, veel mensen antwoordden dat het ze niets kon schelen, of dat het niets was om je zorgen over te maken. Dus we bleven het gewoon doen.

Soms is het goed om iets te plaatsen om je boodschap over te brengen zonder vervelend te zijn. Als je er niet bezorgd over bent en het veroorzaakt geen problemen, dan is het oké. Het probleem komt wanneer je patronen begint te zien of zegt, “Hé kijk, er is een trend hier!”

Ik blijf erbij dat onze muziek en ons werk een kwestie van leven of dood is, maar als je patronen begint te zien waarbij mensen dezelfde muziek leuk vinden, of het nu indie, rap, 90s hip hop of wat dan ook is, dan denk ik dat het tijd is om over jezelf heen te komen en dat te veranderen. Ik weet dat we de laatste jaren veel gedaan hebben, en nog niets bereikt hebben. Dus de boodschap is, maak je geen zorgen over trends, gewoon doen en zien waar het je brengt. The sky’s the limit.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.