Hoe gebruik je een producer

Piano, Instrument, Muziek, Piano Toetsen

Een producer gebruikt een verscheidenheid aan muziekapparatuur om geluid op te nemen, dynamiek te regelen, uitgebreid te mixen totdat het nummer klaar is en om een ​​creatief maar professioneel eindproduct te leveren. Een producer maakt liedjes, maar om ze te maken moeten ze samenwerken met de artiest en de structuur van het nummer, en ervoor zorgen dat het goed klinkt. Een producer gebruikt een verscheidenheid aan audio- en muziekapparatuur, waaronder een vleugel, synthesizers, digitale audio-werkstations, bergen mengpanelen en een overvloed aan microfoons.

Voorafgaand aan de eigenlijke opnamesessie heeft de producer een nummer gekozen dat op het punt staat te worden uitgevoerd, samen met de juiste songtekst, door de artiest. De producer arriveert dan op de sessieplaats met het nummer al voltooid en alle teksten voorbereid door de zanger. Dit vereist veel werk en is een van de dingen die een producent moet doen voordat ze een afgewerkt product produceren. Zodra de opnamesessie begint, regelt de producer de etiquette die tussen de artiest en jezelf moet worden gehouden, samen met de apparatuur die nodig is voor de opnamesessie.

• Een producer dient de voortgang van de opnamesessie te monitoren. Ze moeten ervoor zorgen dat tijdens de opnamesessie alles goed werkt en op het "juiste" niveau is. Het kan zijn dat ze tijdens de opnamefase het volume van een nummer meerdere keren moeten wijzigen.

• Een producer moet bepalen wanneer een nummer op het punt staat uit te faden. Ze moeten dit punt in het nummer markeren en zo de artiest vertellen wanneer hij moet beseffen dat de opname bijna afgelopen is.

• Het is de verantwoordelijkheid van de producer om "one-take" opnames te maken. Dit doe je door de opname te stoppen, te pauzeren en vervolgens het nummer precies zo te herstarten als in de studio. Hierdoor kan de artiest ervoor zorgen dat alles op de baan precies wordt opgenomen zoals de producent het bedoeld heeft.

• De producent moet de klant(en) rechtstreeks lokaliseren en ontmoeten en met hen de ideeën over het project bespreken. Deze moeten de reikwijdte van het project omvatten, evenals eventuele wijzigingen die eraan moeten worden aangebracht. Ze moeten ook een publicatietermijn voor het project overeenkomen.

• Een producer werkt rechtstreeks samen met de opnametechnicus en geeft alle informatie over het betreffende project.

• Een producent is verantwoordelijk voor het digitaal opgenomen product en is verantwoordelijk voor eventuele afdruk- of verzendbehoeften. Zij zijn verantwoordelijk voor alle verzend-, verwerkings- en verwerkingskosten. Ze moeten op zoek gaan naar eventuele extra kosten die de klant ook kan maken.

• Een producent is verantwoordelijk voor zowel de creatieve – als de royaltybetalingen. Ze zijn verantwoordelijk voor het aanklagen van de artiest voor eventuele royalty's of winsten die mogelijk verschuldigd zijn aan de producent voor eventuele resterende inkomsten uit het werk.

• Een producent dient contact op te nemen met de advocaat die de artiest vertegenwoordigt en een akkoord te verkrijgen alvorens enig kunstwerk te produceren. Er moet ook een advocaat worden geraadpleegd over met wie de producent eigenlijk moet betalen.

• Een producent moet alle illustraties, verpakkingsmateriaal en ander marketingmateriaal bestellen dat nodig is bij de start van het project.

• Een producer moet alle digitale audio op cd's of webdesign van een gerenommeerd masteringbedrijf plaatsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.