Hoe beginner viool muziek te spelen

 

Vioolles Den Haag

 

 

De viool is het kleinste lid van de vioolfamilie. Hij heeft de grootste toonomvang en kan zowel van hout als van ebbenhout worden gemaakt. Violisten kunnen een solomelodie of een akkoordmelodie voortbrengen. Hij heeft vier snaren, gestemd, van laag naar hoog, G, D, A, E.

De viool heeft de vorm van een kegelvormige holte met een licht convexe tonvorm. Als je binnenin een viool kijkt, zie je een aantal schattige kleine spleten tussen de vioolpunt en de vioolribben. Dit worden klankgaten genoemd, en het stelt de violiste in staat haar instrument op verschillende manieren te bespelen, zoals tokkelen, slaan en slaan met de strijkstok. Alle violen hebben fretten op de toets die de speler in staat stellen de snaren te bespelen door de snaren tegen de toets te stoppen. Een violist kan haar vingers tussen de snaren op de toets laten glijden en op verschillende plaatsen op verschillende snaren drukken om verschillende noten en akkoorden te produceren.

Bij violen zijn er dingen die je moet weten voordat je enige vorm van muziek kunt spelen. Je moet je viool stemmen voordat je hem bespeelt. Anders zal het erg moeilijk voor je zijn om te spelen. Het eerste wat je moet doen is kiezen welke soort muziek je wilt spelen. Verschillende muzieksoorten zoals klassiek, jazz, hip hop en rock kunnen allemaal met de viool gespeeld worden. En nu je weet wat je moet doen, zijn hier de eenvoudige manieren om het te doen.

Stemt een viool. Om goede muziek te kunnen spelen, moet je een goed gehoor hebben. De melodie├źn vormen de basiseenheid van het vioolspel. De melodie├źn zijn gebaseerd op pauzes tussen de noten. Je kunt de piano gebruiken om de melodie van je viool te vinden. De klank van de viool is afhankelijk van verschillende factoren. Zoals temperatuur, vochtigheid, de wind en het tempo. Dus, je moet rekening houden met al die factoren, zodat je goede muziek kunt maken.

Hars de strijkstok. Het is belangrijk om dit te doen tijdens het eerste proces van vioolspelen. Daarna moet je hars op de strijkstokharen doen. Wees voorzichtig, overdrijf het niet. Dit zal de klank van je viool verbeteren.

Verbinding van de viool met zijn schouder. Zorg ervoor dat u de viool stevig vasthoudt en dat u het kinstuk goed vasthoudt. Laat uw gezicht de viool niet raken. Hierdoor zal je je gezichtsspieren niet kunnen gebruiken om een gezichtsbeweging te maken en zal je veel pijn in je lichaam krijgen.

De linkerhand houdt de vioolhals vast. Het uitstrekken van de linkerhand is belangrijk om de hals goed te ondersteunen. Je linkerduim moet aan de achterkant van de viool zitten. Je linkerpols moet gebogen zijn met je vingers drukkend op de snaren van de viool.

De strijkstok Houd uw strijkstok vast. Nogmaals, uw vingers moeten op de snaren drukken en uw duim moet aan de achterkant van de strijkstok zitten.

Het is niet aan te raden je pols te gebruiken als je viool speelt. Je pols moet los zijn zonder dat je jezelf ongemakkelijk voelt. Dit heet spelen met de “whammy bar”.

Dit zijn de basisstappen voor elke beginner die wil leren hoe je vioolmuziek voor beginners kunt spelen. Je zult leren hoe je verschillende muzieknoten met je viool kunt produceren. En vergeet niet om plezier te hebben tijdens het vioollessen.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.