De kunst van abstractie: 3 manieren om de kunst van het schilderen van abstracten te beheersen

Abstracte schilderijen

Abstracte kunst verschilt van elke andere soort kunst omdat zij niets specifieks en gerichts voorstelt. Abstracte kunst is een algemene weergave van ideeën en concepten, in plaats van een weergave van iets specifieks en tastbaars. Om als kunstenaar op te vallen, moet je je vaardigheden in abstract schilderen naar een hoger niveau tillen. Er zijn veel prachtige voorbeelden van dit soort schilderijen over de hele wereld, maar dat betekent niet dat iedereen ze kan maken. Als je het gevoel hebt dat je vaardigheden achterblijven als het gaat om dit type kunst, maak je dan geen zorgen! We hebben een aantal geweldige tips voor je. Het volgende artikel zal je een paar nuttige tips geven om de kunst van het abstract schilderen onder de knie te krijgen.

Leer de grondbeginselen van abstract schilderen

Voordat je een van deze tips uitprobeert, is het belangrijk om te leren wat abstract schilderen is. Simpel gezegd probeer je bij dit type schilderij geen afbeelding te maken van een specifiek object. In plaats daarvan gebruik je eenvoudige vormen en kleuren om een meer algemene voorstelling van ideeën en concepten te maken. Het is ook belangrijk op te merken dat abstracte kunst niet willekeurig of zonder structuur is; het heeft gewoon een andere structuur dan andere soorten kunst. Als je je vaardigheden in dit type kunst wilt verbeteren, is het belangrijk om te begrijpen wat het is.

Abstracte schilderijen

Een van de beste manieren om je vaardigheden in abstract schilderen te verbeteren is door naar voorbeelden van andere abstracte schilderijen te kijken. Hoewel het nuttig kan zijn om naar andere soorten kunst te kijken, zijn abstracte schilderijen anders. Je wilt niet hun stijl kopiëren, maar eerder begrijpen hoe ze zijn gemaakt. Door voorbeelden van andere abstracte schilderijen te bestuderen, kun je een beter idee krijgen van hoe je vormen en kleuren in je eigen schilderij kunt gebruiken. Als je naar deze schilderijen kijkt, valt het je misschien op dat ze worden besproken in termen van vorm, kleur en textuur. Hoewel dit allemaal belangrijke aspecten van abstract schilderen zijn, kan het nuttig zijn om ze anders te groeperen. Wanneer u leert hoe u abstract kunt schilderen, kunt u deze onderdelen in drie elementen opsplitsen.

Meng je eigen kleuren.

Veel aspirant-kunstenaars die abstract schilderen proberen dezelfde kleuren te gebruiken als de schilder die ze imiteren. Hoewel het belangrijk is om het werk van andere kunstenaars te respecteren en hun schilderijen niet te kopiëren, wil je misschien proberen om een tijdje je eigen kleuren te mengen. Door dit te doen, zult u begrijpen wat u met deze kleuren kunt doen en hoe ze uw schilderij kunnen beïnvloeden. Je zult zien dat je schilderij er heel anders uitziet dan voorheen. Zelfs als het er niet anders uitziet, zult u beter begrijpen hoe u deze kleuren kunt gebruiken en ze kunt mengen om verschillende kleuren te creëren. Het mengen van uw eigen kleuren is ook iets dat u kunt doen met elk type schilderij. Je kunt proberen de kleuren van een schilderij dat je mooi vindt te kopiëren, maar het mengen van je eigen kleuren is een vaardigheid die je voor elk schilderij kunt gebruiken.

Concentreer je op vormen en schaduwen

Als u net begint met abstract schilderen, kan het nuttig zijn om u te concentreren op de vormen en schaduwen van het schilderij zelf. Als je die eenmaal onder de knie hebt, is het makkelijker om kleur aan het schilderij toe te voegen. Als je probeert kleur toe te voegen voordat je de vormen en schaduwen onder de knie hebt, kun je merken dat het moeilijker is om het schilderij er goed uit te laten zien. Als je deze eenmaal onder de knie hebt, is het makkelijker om kleur aan het schilderij toe te voegen. Wanneer je abstracte schilderijen maakt, kan het ook nuttig zijn om over de kleuren na te denken in termen van temperatuur. Dat wil zeggen, omdat het een abstract schilderij is, hoef je je kleuren niet te beperken tot blauw, geel, rood enzovoort. In plaats daarvan kun je kleuren gebruiken die warm of koel zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.