De geschiedenis van Arnold

Singer songwriter Nederland

 

 

 

 

 

Arnold Bos is een Nederlandse muzikant, auteur, filmmaker en uitnodiger voor iedereen. Hij is vooral bekend als bewonderaar van de grote 60s en 70s singer songwriters van de rock, zoals Dylan of Lennon. Het is aan de bewonderaars van deze grote songwriters dat hij inspiratie en ideeën ontleende om zijn eigen werk te ontwikkelen.

Een vroege start van zijn muzikale carrière

Toen Arnold op tienjarige leeftijd gitaar begon te spelen, schreef hij in zijn eentje zo’n 15 deuntjes. Daaronder waren De Goede Bird, Op. 15, Meringues, Op. 26, Wil Haak de Groosen, Op. 15 en nog veel meer. Op 20-jarige leeftijd begon hij te spelen met een band genaamd Open Mike, waarin Deppe Aarteman, Lee Versley en Hubcap Cavadra zaten. Met deze band schreef hij De Goede Breeze waarvan honderden exemplaren werden verkocht. Hij werd gevraagd om te spelen door particulieren en bands en overigens nam hij in slechts 4 dagen op een cassette op.

Het begin van succes

Het trio verwierf een grote populariteit door hun oprechte zorg voor hun liedjes en optredens. Ze traden op tijdens concerten waarbij ze gebruik maakten van het platform van het plaatselijke pretpark en gratis concerten gaven. Hierdoor wisten ze een grote schare fans te verzamelen.

De “Voice of Holland”

Begin 1992 bracht Arnold Bosman zijn eerste album uit, getiteld “Hart van Holland”. Deze werd geproduceerd door Comfortdigital en bereikte nr. 4 in de RIAA album charts. Het album werd vooral beïnvloed door Bosman’s ervaringen in Nederland in die tijd en de resulterende albumklanken zijn enigszins klassiek…

De Bosman concerten zijn een gelegenheid voor de hele muziekfan om de ongelooflijke muzikale sensatie mee te maken. De verfijnde lounge muziek, exotische instrumentale mixen, publieksparticipatie, Cousins, slimme en intieme humor en natuurlijk de “bob alike” publieksreacties helpen om van Bosman concert kaarten het beste evenement van het seizoen te maken.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.