De evolutie van muziek

LP winkel Rotterdam

 

 

 

De term opneembare grammofoonplaten wordt gebruikt voor grammofoonplaten, b.v. vinylplaten. In de opneembare media worden de groeven één voor één op elkaar gestapeld, beginnend bij de onderste en oplopend naar de bovenste links en rechts. De naam LP betekent grammofoonplaat. Je hebt veel LP winkels, waar je een LP kunt kopen.

Een opname is een compilatie van geluiden op een schijfje. De meest voorkomende gelegenheid is een enkele vinylplaat. Het meest populaire formaat is de LP en het opneembare formaat.

De betekenis van LP verwijst naar het afspelen van individuele vinylplaten. De afkorting LP betekent Long Play. Platen worden afgespeeld tot ze het contact met de plaat verliezen. Dan zijn ze onbespeelbaar.

Om een grammofoonplaat af te spelen moet de speler een statische armatuur hebben. Dynamisch is een andere term ervoor. Alle grammofoonplaten werden LP’s omdat ze continu afspeelbaar moesten zijn bij het afspelen van eerder afgespeelde grammofoonplaten.

De eerste 33 opneembare LP’s waren Rolling Stones, Love Me en Mean Street.

In de jaren 60 werd een nieuw LP formaat geïntroduceerd, genaamd, Double 12. Dit formaat stond 2, 34, 45 minuten platen toe. Er is niet veel verschil in het opnemen van twee platen en ze persen voor twee verschillende toepassingen. De twee toepassingen van de LP en de Double 12 zijn de enige verschillen tussen een opneembaar en niet opneembaar formaat.

Jukebox ontstond in het begin van de jaren 90. Hij was bedoeld voor cafés en, later, clubs. Hij speelt vinylplaten af waardoor niet-opgenomen muziek kan worden afgespeeld.

De compact disc, die ook bekend staat als cd’s, werd het gangbare formaat, behalve waar de verkoop daalt. Cd’s zijn goedkoper en handiger dan de vorige formaten vanwege de digitale opname. Het formaat wordt meer aangetroffen bij Major Labels en Music Publishers. FUNky, het formaat dat werd opgegeven ten gunste van CD’s, is het formaat bij uitstek geworden voor compilatie CD’s. FUNky verkoopt slechts één enkel formaat, namelijk het album, dat uit 12 nummers moet bestaan. Platen zijn het enige grote formaat.

Muziekcassettes werden populair tegen het einde van de jaren 80 en begonnen geleidelijk uit de handen van de fabrikanten te vallen. De bevolking in de ontwikkelingslanden wordt steeds volwassener en als gevolg van de veranderende demografie krijgen nieuwe wetten en trends in de industrie vorm. Degenen die geen tijd of geen belangstelling hebben voor het bezitten van muziek, zullen hun muziek wellicht verkrijgen op een manier die voor henzelf volkomen gemakkelijk is.

Een MP3 MP4-speler kan digitale audioformaten zoals mp3’s en cd’s afspelen, naast traditionele formaten zoals vinylplaten, cassettebandjes en cd’s. Het gemak en het plezier van het luisteren naar muziek met een druk op de knop is het nieuwe ticket voor de consument. De MP3-speler kan de beste manier zijn om van digitale muziek te genieten, maar dat hangt af van wat je al hebt en hoeveel ruimte je bereid bent op te geven. Het MP3-formaat is klein, dus meestal kleiner dan een CD en past in een handpalm. MP4-spelers hebben ongeveer de grootte van een kleine joggerschoenendoos. Deze nieuwste revolutie in de technologie zal zeker een revolutie ontketenen in de muziekindustrie naarmate we verder komen.

Muziek is altijd een belangrijk onderdeel van ons leven geweest en de evolutie van onze technologie zal zeker de evolutie van onze muzikale smaak weerspiegelen. Heel wat mensen zijn nieuwsgierig hoe ze aan de muziekvideo’s van hun favoriete artiesten kunnen geraken en hoe ze naar de muziek van de meest actuele muzikanten kunnen luisteren. Net als toen we kinderen waren, wilden we de konten van onze favoriete zangers zien als ze op het scherm verschenen. Nu kunnen we datzelfde gezichtsvermogen toepassen op muziek en besluiten om liveoptredens van onze favoriete muzikanten te bekijken vanuit het comfort van onze eigen huiskamers. Wie weet is er wel een zanger of muzikant die op de eerste rij zit met een ladder achter het podium, voor het geval je een lift van bovenaf nodig hebt.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.